View Issue Details

IDProjectCategoryView StatusLast Update
0004030FreeCADBugpublic2019-06-22 00:18
Reporterleoheck Assigned To 
PriorityurgentSeverityminorReproducibilityalways
Status newResolutionopen 
Product Version0.18 
Summary0004030: File menu is missing after clicking "New File" button
DescriptionThe main menu disappears after clicking the "New File" or after opening an existing project.

This is happened on windows (my co-workers computers). On my Linux it works just fine.It was tested on both version 0.18.16 and also with version 0.19.
Previous version 0.17 didn't have this issue.

Tried many things to improve it including removing all the 3rdparty tools and resetting everything from preferences menu.
Steps To ReproduceJust open the Freecad and click on "New File" icon
TagsNo tags attached.
FreeCAD Information

Activities

leoheck

2019-06-20 02:18

reporter   ~0013269

Oh, I forgot to mention. It is critical since when the menu disappears it shifts the mouse focus up. So I have to click outside of any button to use it which makes the whole interface useless.

The computer with this issue is a Dell XPS 15 with HDPI display.
I have the same computer but with Linux and Freecad work just fine.

Kunda1

2019-06-20 02:36

administrator   ~0013270

@leoheck thanks for taking the time to register to the bug tracker. We ask people though to read our guidelines before opening tickets. It's in the yellow banner at the top of the page. You need to open a forum thread to discuss the issue. We also have no idea where you installed FreeCAD from. When you post to the forum these things get fleshed out. You can also paste your Help > About FreeCAD > Copy to clipboard info here and in the thread. Don't forget to link the thread to the ticket and vice-versa. Thanks

Kunda1

2019-06-20 02:39

administrator   ~0013271

Also please try to also get us a debugging backtrace.

leoheck

2019-06-20 03:40

reporter   ~0013273

Kunda1, first of all thank you for the fast reply. I will fill all the info when I have a chance. I don't use Windows. The bug is on my co-workers computer, so right now I don't have access to do the right and give you the best information. My intention is to improve the tool and it is really a pain to follow all the rules to propagate the information. However you are completely right I will improve it as soon as I have a chance.

leoheck

2019-06-22 00:18

reporter   ~0013289

Kunda1, I tested a lot this issue today. I installed a virtualbox with windows, and I got 2 more computers too. All were ok. Only one had the issue. Investigating further I saw that the drivers were not updated. Upgrading them drivers and reinstalling FreeCad 0.18 again made it work.

I am attaching 2 pictures here to show how the FreeCad window was with this issue and the drivers I upgraded today to keep it documented.

Please, you can close the issue now.

Issue History

Date Modified Username Field Change
2019-06-20 02:14 leoheck New Issue
2019-06-20 02:18 leoheck Note Added: 0013269
2019-06-20 02:36 Kunda1 Note Added: 0013270
2019-06-20 02:36 Kunda1 Status new => feedback
2019-06-20 02:39 Kunda1 Note Added: 0013271
2019-06-20 03:40 leoheck Note Added: 0013273
2019-06-20 03:40 leoheck Status feedback => new
2019-06-22 00:18 leoheck Note Added: 0013289